Xavi Gómez. Amb la tecnologia de Blogger.
RSS

Els components dels aliments: ELS HIDRATS DE CARBONI

Les substàncies dels aliments que desenvolupen aquestes tres funcions pertanyen a sis grups: hidrats de hidrats de carboni,greixos,proteines,vitamines,minerals i aigua

HIDRATS DE CARBONI

  S'anomenen  també Glúcids o sacàrids i la seva missió és proporcionar energia. Hi ha hidrats de carboni de diferents tipus.

  Quan et menges un caramel o tires mel o sucre al cafè amb llet estàs consumint hidrats de carboni simples o sucres, sòlids cristal.lins de color blanc i gust dolç ue es dissolen molt bé a l'aigua. La sacarossa (sucre de taula), la lactosa (sucre de la llet), la fructusa (abundant a la fruita) i la glucosan(combustible principal de les nostres cél.lulees) són glúcids simples.





 També, tot sovint, consumeixes  midó i cèl.lulosa, que només es troba en els aliments vegetals i són hidrats de carboni complexos formats per la unió en cadena d'un gran nombre de molècules de glucosa.

El midó el trobem a les patates, l'arròs, el pa i la pasta. El nostre aparell digestiu fragmenta el midó de la glucosa, ue és absorbida per lìntestí i utilitzada com a combustible.

 La cel.lulosa és un glúcid sense valor nutritiu, ja ue pot ser digerida per l'organisme humà, però té una funció molt important: és la fibra vegetal ue augmenta el volum dels aliments i en facilita el pas pel tub digestiu. La seva absència a la dieta ocasiona el restrenyiment.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada